Pri naročilu nad 80 € je dostava brezplačna.
Search
Close this search box.

Hišice, ki nosijo sporočila

Domačnost, udobje in občutek pripadnosti so  temelji, na katerih gradimo svoje življenje. Včasih so najmanjši dodatki tisti, ki prinesejo največ topline v naš dom. Prihajajo v obliki keramičnih hišic z izpisanimi pregovori, ki na subtilen način odsevajo srčnost slovenskega doma.

Nameščene na steni ali postavljene na polico, dodajo svoj unikaten pridih vsakemu domu. Vsak pregovor, vsaka beseda, je izbrana s srcem, da ustvari občutek topline in dobrodošlice v domu.

Naš dom ni le zid in streha, temveč živo bitje, ki ga napolnjujejo spomini, občutki in ljubezen. V teh preprostih keramičnih hišicah se zrcali toplina in pozdrav, ki nas vedno sprejme ob vrnitvi domov. Vsebujejo preproste aforizme – “Naš dom”, “Dobrodošli”, “Ljubo doma kdor ga ima”, ki delujejo kot pozdrav, ki odpre srce vsakemu obiskovalcu.

Besede na keramičnih hišicah, kot “Ljubezen naredi iz hiše dom” ali “Dom je tam, kjer je srce”, pa govorijo o tem, kako pomembno je, da se v svojem domu počutimo sprejeto in ljubljeno.

Vsak napis je skrbno izbran, da utrdi občutke povezanosti z domom. Takšna drobna, a pomenljiva sporočila so kot žarek sonca, ki prebije skozi okno in osvetli vsakdanje trenutke.

Proces oblikovanja in izdelave

Moje keramične hišice imajo dve različni obliki, visoko in nizko in prinašajo unikatnost v vsak prostor.

Ustvarjanje začnem z uporabo kartonaste šablone, ki jo položim na zvaljano glino. Nato previdno izrežem osnovni motiv.Dodam streho in dimnik, ter skrbno izrežem okenca.

Veliko pozornosti dodam besedilu na hišici, pri čemer vsako črko vtisnem ločeno. To ustvarja osebno noto in poudarja vsako sporočilo, ki ga želim deliti skozi svoje ročno delo.

Ampak tisto, kar hišicam dodaja prav poseben čar, so drobni detajli – polžki, mucki, ptički, pikapolonice in rožice. Ti mali elementi so kot piko na i, ki prinesejo veselje in živahnost v vsak kotiček doma.

Vsak korak v procesu izdelave je premišljen in narejen z ljubeznijo, kar naredi hišice polne osebnosti.

Pomembno je, da se hišice sušijo počasi. Prehitro sušenje namreč lahko privede do neprijetnega ukrivljanja, kar ni v skladu z mojo vizijo lepih hišic.

Ko so hišice popolnoma suhe, jih obdelam z mokro gobico, da zagotovim gladke robove in odpravim morebitne nepravilnosti. To delo zahteva previdnost, saj je suha in nežgana glina precej krhka in se izdelek hitro lahko polomi.

Po tem postopku so pripravljene na prvo žganje in nato počasno ohlajanje.

Hišice patiniram z temno barvo in na elemente dodam poudarke z  barvnimi glazurami.

Drugo – glazurno žganje zagotavlja obstojnost in sijaj in s tem je izdelek končan. Hišice opremim še z zanko iz naravne vrvice in tako so pripravljene, da oplemenitijo tvoj dom.

Raznolikost motivov in napisov

V moji spletni trgovini te čaka deset različnih hišic. Vsaka hišica je edinstvena po svoje in prinaša poseben čar.

 • Različne oblike: Hišice so na voljo v dveh različnih oblikah – visoki in nizki, vsaka s svojim edinstvenim čarom.
 • Raznoliki motivi: Izberi motiv, ki ti najbolj ugaja – mucek, polž, pikapolonica ali ptiček. Vsak motiv prinaša svojo posebno noto v tvoj dom.
 • Izbrani napisi: Poleg motivov lahko izbiraš tudi med različnimi napisi, ki krasijo tvojo  hišico. Med njimi so “Naš dom”, “Dobrodošli”, “Dom je tam, kjer je srce”, “Nikjer ni lepše kot doma”, “Ljubo doma, kdor ga ima”, “Ljubezen naredi iz hiše dom”.

Vsaka keramična hišica je prava izbira za dekoracijo v tvojem domu, saj se lahko prilagodi tvojim željam in ustvari vzdušje, ki ti je najljubše.

Poleg že pripravljenih hišic ti omogočam tudi naročilo hišice po meri. Lahko izbereš želeno obliko, motiv in celo svoj osebni napis. Pri naročilu po meri te prosim, da hišico naročiš vsaj 14 dni pred želenim datumom dostave. Tako bom lahko ustvarila popolnoma prilagojeno hišico, ki bo odsevala tvojo edinstveno vizijo. 

Tukaj je pet idej, kamor lahko umestiš keramične hišice

 1. Vhodna vrata: Kot prvo dobrodošlico obiskovalcem lahko umestiš keramično hišico na vhodna vrata. To bo ustvarilo topel in prijeten prvi vtis ob vstopu v dom.
 2. Hodnik ali veža: Če imaš več hišic, jih lahko postaviš vzdolž stene na hodniku ali v veži. S tem ustvariš galerijo keramičnih hišic, ki bo oplemenitila prostor in dodala čar vsakemu koraku.
 3. Kuhinja: Hišico lahko obesiš na steno ali pa enostavno postaviš na kuhinjsko poličko, kjer je naslonjena na steno. Izgled bo popestril kuhinjski prostor in bo dodal tudi občutek domačnosti.
 4. Dnevna soba: Keramične hišice lahko krasijo steno v dnevni sobi ali pa jih postaviš na polico. To bo prispevalo k okrasitvi prostora in dodalo toplino in prijetnost, ko se sproščaš in družiš s prijatelji in družino.
 5. Vrt ali terasa: Hišice so primerne tudi za zunanjo uporabo, tako da jih lahko postaviš v vrt ali na teraso. Kot del zunanje dekoracije bodo dodale čar in očarljivost na prostem, obogatile pa bodo tudi prostor za druženje na prostem.

Unikatna keramična hišica kot darilo

Hišica je lahko posebno darilo, ki je primerno za vsakogar in vsako priložnost.

 • Za člane družine so lahko hišice simbol domačnosti in povezanosti. Primerne so za darilo ob rojstnih dnevih, ob posebnih priložnostih ali kot simbolno darilo ob selitvi v novo stanovanje.
 • Ko prijatelji ali sodelavci zapuščajo svoj dom ali pisarno, so hišice odlično darilo, ki izraža željo po udobju in domačnosti v njihovem novem okolju.
 • Ob praznovanjih, kot so rojstni dnevi, obletnice, poroke ali prazniki, so lahko keramične hišice izvrstno darilo. Dodajo osebni pečat in pomen z izbranim pregovorom.
 • Hišice so lahko lepo darilo za učitelje, vzgojitelje ali mentorje kot izraz hvaležnosti za njihovo delo in vpliv.
 • Za tiste, ki cenijo slovensko ročno delo, umetnost in imajo radi domačnost, so hišice čudovito darilo. Prav tako so lahko prijetno darilo za tiste, ki se selijo ali prenavljajo dom.
 • Ob praznikih, kot je božič, velika noč, novo leto ali druge praznične priložnosti, so hišice odlično darilo, ki izraža toplino in dobrodošlico.

Za brezskrbno obdarovanje sem sestavila dva čudovita darilna paketa, ki vključujeta hišico z napisom in dodatke. S tem si prihranite čas in trud pri iskanju ter pripravi darila. Darilo je zapakirano v lično škatlico in pripravljeno, da ga izročite iz rok in v trenutku razveselite obdarovanca. 

Tako so hišice primerne za širok spekter prejemnikov in priložnosti ter predstavljajo simbol domačnosti, ki se lahko prilagodi in izrazi v različnih kontekstih darovanja.

Unikatne keramične hišice predstavljajo simbol domačnosti in topline v obliki ročno izdelanih umetniških del. Vsaka hišica je posebej oblikovana, lahko vključuje različne motive in izbrane napise ter predstavlja čudovito darilo za številne priložnosti. S svojo edinstvenostjo in slovensko domišljijo prinašajo občutek pripadnosti ter dodajo čar vsakemu domu.

Zadnji prispevki

Ptiček

Gregorjevo – ko se ptički ženijo

Čeprav je valentinovo, praznik zaljubljencev, danes bolj znano, Slovenci praznujemo svojo lastno različico – Gregorjevo. Naši predniki so 12. marca opazovali nebo, prepričani, da se ptički ravno na ta dan ženijo.

Unikatni keramični obeski za praznično razveseljevanje

Prazniki so čas, ko iščemo posebne načine, kako izraziti svojo naklonjenost in hvaležnost do svojih sodelavcev, prijateljev, strank in poslovnih partnerjev. Iščemo darila, ki bodo izražala našo hvaležnost in spoštovanje ter hkrati dodala nekaj čarobnosti v njihova življenja.

Scroll to Top