O meni

 Že od nekdaj sem imela nemirne prste in zato sem se v mladosti preizkusila v številnih ustvarjalnih tehnikah. Slikanje na svilo in steklo, kaligrafija, oblikovanje fimo mase,  izdelovanje voščilnic in risanje so mi zapolnili skoraj ves prosti čas. Po tihem pa sem zavidala ljudem, ki so se z ustvarjanjem lahko preživljali. Nekaj takega sem si želela nekoč tudi zase. Ko me je pa zasvojila glina, sem se končno odločila. V letu 2019 sem pustila službo in stopila na samostojno pot. Kupila sem peč za žganje gline in začela oblikovati drobne dekorativne predmete iz gline.

Pri svojem ustvarjanju uporabljam dve različni glini. Iz rdeče gline nastajajo dekorativni predmeti (izparilniki, laterne, angelčki, hišice, mucki…), ki popestrijo vaš dom, vrt in balkon. Iz bele gline pa izdelujem uporabne predmete (krožniki, skodelice, vrčki, sladkornice…), ki so primerni za vsako kuhinjo.

Čez leto izdelam največ hišic in muckov z napisi, za katere je največ povpraševanja. V zimskem času so pa še vedno najbolj aktualni izparilniki za dišeča eterična olja in voske.

Prepričana sem, da mi idej še dolgo ne bo zmanjkalo. Odprta sem pa za kakršnekoli želje, predloge in naročila. Kontaktirajte me na info@keramika-melinda.com.